Restorani: predlozi za uređenje enterijera

28.08.2016  |  Komentari: 0

Restorani mogu biti prilično zahtevan podvig za svakog dekoratera, jer moraju predstavljati spoj funkcionalnosti, opuštenosti i prijatnog ambijenta. Ukoliko ste se tek upustili u ugostiteljske vode i nemate nameru da investirate u stručnjake za uređenje enterijera kada su restorani u pitanju, mi Vam pomažemo sa nekoliko saveta. Za početak, morate izabrati koji stil želite da postignete za Vaš prostor.

 

Da li je to onaj koji imaju otmeni ili etno restorani, restorani sa baštom ili kafići? Izbor je pred Vama.

 

Restorani kao mesta za proslave

 

Kao jedna od prvih namena koju restorani mogu imati, izdvaja se njihov odabir kao mesta za razne vrste proslava. Ukoliko želite da i Vaš restoran bude kao restorani namenjeni isključivo ovakvim prilikama, dekorišite ga osnovnom belom bojom sa vrlo malo ukrasa.

 

Na taj način ćete postići da enterijer bude eventualno dodatno ukrašen prema želji klijenata, za koje restorani predstavljaju prostor u kom će okupiti najbliže osobe radi slavlja.

 

Otmeni restorani

 

Otmeni restorani izdvajaju se među konkurencijom kako svojim menijem, tako i ambijentom. Otmenu klijentelu privući ćete ako i Vaš restoran bude kao restorani koje odlikuje otmenost, izborom masivnog nameštaja od punog drveta i rezbarenim ili ukrasima od kovanog gvožđa.

 

Ne zaboravite ni na umetničke slike kojima se ukrašavaju posebno skupi restorani i dajte sve od sebe da prostor izgleda svedeno i sa što manje detalja, a opet skupo i otmeno. To se postiže ukoliko ambijent bude uređen kao strani restorani ovog tipa, čije fotografije možete potražiti onlajn.

 

restorani - uređenje enterijera

 

Etno restorani

 

Posebno simpatični, a opet jednostavni za dekorisanje, jesu etno restorani u kojima se stvara pravi domaći ambijent. Ukoliko na meniju imate tradicionalnu srpsku kuhinju, dobro će Vam doći stari miljei, ćilimi i gobleni, koje sa mnoštvom ostalih ukrasa možete slobodno rasporediti po prostoru.

 

Etno restorani odlikuju se ovakvim obiljem detalja, te nema bojazni da ćete preterati. Zato dajte sve od sebe da se Vaš restoran izdvoji među konkurencijom i svojim ambijentom: mnogi restorani sa klasičnom domaćom kuhinjom imaju beživotan i sterilan enterijer.

 

Restorani sa baštom

 

Restorani koji imaju letnje bašte zahtevaju dodatni trud u uređenju, ali se i ovo lako postiže sa nekoliko trikova ili nameštajem. Najlepši restorani sa baštama imaju fontanu i mnoštvo cveća u žardinjerama i saksijama, koje možete postaviti i u male šarene lonce, dodajući živost čitavom prostoru. Restorani na otvorenom sa velikim ljuljaškama veoma su traženi podjednako među decom i onim malo starijima, te se potrudite da se i ovakav nameštaj nađe u Vašoj restoranskoj bašti.

 

Kafe restorani

 

Kafe restorani koji nude mogućnost brzih obroka ne bi trebalo da štede na enterijeru, koji za goste mora biti podjednako ugodan i udoban kao i na onim mestima koja nude pune obroke. Meksički, indijski i kineski restorani trebalo bi da budu dekorisani prema kulturi iz koje potiče njihova kuhinja, kako bi uživanje posetilaca bilo potpuno.

 

Posebno su interesantni i mali, svetli kafe restorani u živim bojama, koji će sigurno primamiti veći broj gostiju zbog svog veselog ambijenta. U mnogim slučajevima, restorani ne ulažu puno u svoj enterijer: dovoljno je malo mašte i nekoliko ključnih komada kako bi prostor efektno izgledao.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :