Prednosti koje poseduju klizni PVC prozori

08.08.2019  |  Komentari: 0

Jedna od retkih promena kada je renoviranje u pitanju, ali promena koja se bar jednom u životu mora izvršiti, jeste zamena stare stolarije novom. Danas na tržištu postoji prilično veliki izbor, ali se on uglavnom svodi na odabir PVC ili AlU sotlarije. Kada se ugrađuje ALU ili PVC stolarije najčešće se kupuje za celu kuću ili stan, pa se treba voditi računa o tome kakva PVC ulazna varta ili klizne prozore kupujete.

 

Međutim i među popularnim modelima stolarije za ugradnju uvek postoji ono što je još bolje. Ukoliko ste rešili da napravite ovakvu promenu u svom domu ili poslovnom prostoru, onda je naša preporuka da se odlučite za klizne PVC prozore, kao odlično rešenje zbog efikasnosti, brojnih prednosti, ali i odličnog estetskog izgleda.

 

Možda je cena kupovine i ugradnje kliznih PVC prozora nešto veća od standardnih prozora, međutim, usled brojnih prednosti i samog kvaliteta kliznih PVC prozora, kao i dugog veka trajanja, odličan su izbor za svakoga. Zbog toga ćemo vam i ukazati na neke od najbitnijih prednosti koje poseduju.

 

Maksimalna osvetljenost

 

Ne postoji stolarija koja će iskoristiti maksimalno izvor svetlosti kao što to rade klizni PVC prozori. Oni se mogu postavljati celom dužinom zida, pa čak se mogu postaviti da budu celom dužinom, od poda do plafona, što ih čini odličnim izborom za sve kuće koje imaju dvorišta, pa tako ne postoji jasno određena granica između sampg dvorišta i, na primer, dnevnog boravka, jer ih staklo kliznih PVC prozora deli na odličan način. Osim toga, odlično su rešenje i za restorane i slične objekte, jer su odlični kako bi se terase zastaklile u zimskom i hladnijem periodu, a da se taj duh i izgled terase uopšte ne izgubi. Samo njihovo otvaranje je potrebno da se terasa vrati u svoj prvobitni oblik, zbog čega su klizni PVC prozori sve popularniji i za ovakve poslovne objekte, ali i terase na stanovima.

 

Kvalitetna izolacija

 

Često vlada jedna predsrasuda, a to je klizni PVC prozori ne pružaju dovoljno dobru izolaciju. Međutim, kada se uporede sa svom ostalom stolarijom koja se nalazi na tržišti, klizni PVC prozori  su jedan od najboljih načina da svom domu ili nekom drugom prostoru pružite dobru toplotnu, ali i zvučnu izolaciju. Kada su u pitanju PVC balkonska vrata ugradnja se najčešće vrši na terase zajedno sa kliznom stolarijom, gotovo je nemoguće da će dobra izolacija izostati.

 

Tokom leta neće dozvoliti da toplota uđe u vaš dom, a u zimskom periodu će održavati toplotu untar njega, bez bojazni da će vam možda biti hladno. Uz sve to, neće vam smetati buka iz drugog stana, sa ulice, jer su odlična zvučna izolacija, što je svakako prednost zbog koje se mnogi odlučuju za ugradnju upravo kliznih PVC prozora.

 

Sigurnost

 

Klizni PVC prozori su savršeno sigurni, budući da mehanizmi za njihovo otvaranje i zatvoreni poseduju protivprovalnu zaštitu koja je veoma efikasna, te gde god da ih postavite, na kom god delu svog stana ili poslovnog objekta, nećete imati razlog da se brinete o tome da li je vaš posed siguran.

 

Savršen izgled

 

Klizni PVC prozori osim odlične efikasnosti poseduju i savršen izgled. Ugradnjom ovakve vrste prozora dobijate izgled kompletnog prostora koji je vrlo atraktivan i moderan, ali i izgleda koji ne pruža „hladan“, već sasvim „topao“ i prijatan dojam svakome ko u njemu boravi.

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :