Najčešće greške pri uređenju kupatila

29.10.2019  |  Komentari: 0

Kao što se u opremanju svih delova kuće ili stana mogu javiti problemi, mogu se pojaviti i u kupatilu. I ako se na kraju  svi problem koji se pojave mogu rešiti, to će iziskivati dodatne sume novca i dodatna ulaganja. Zato je važno pre samog opremanja dobro razmotriti sve opcije i na tenane se odlučiti za najadekvatniju. Ovde možete pročitati neke od problema sa kojima biste se mogli sresti. 

Kada umesto tuš kabine u kupatilama

Iz navike i usled zastarelih shvatanja koja podrazumevaju postojanje kade u kupatilima, ljudi često prave greške postavljajući kade u mala kupatila, a prostor mogu znatno kvalitetnije iskoristi korišćenjem tuš kabina ili pregradnih paravana . Zavese koje se koriste kako bi zaklonile kadu od ostatka kupatila, a kupatilo zaštitili od kvašenja, mogu izgledati veoma neuredno obzirom da se za kratak vremenski period po njima pojavi buđ. Takođe nosači zavese mogu vrlo lako da se izvale iz zida ili polome, tako da su to  kratkotrajna resenja.

Kupatilski nameštaj lošeg kvaliteta

Kupatilski nameštaj napravljen od loših materijala može se naći po povoljnim cenama, ali da li ste sigurni da ćete dati manju sumu novca, a za uzvrat dobiti sledeće stvari.

Vlaga izaziva propadanje pojedinih ili svih delova, dolazi do krivljenja pločastih delova, na pojedinim mestima može doći i do otpadanja ćoškova ili totalnnog prelamanja. Takođe česta pojava je i odlepljivanje kant trake zbog lošeg kvaliteta trake, lepka i neprofesionalne izrade.

Kako se ne biste našli u ovakvoj situaciji, vrlo je važno izabrati kvalitetno urađen kupatilski nameštaj od kvalitetnih materijala. Materijal koji je najpogodniji za izradu kupatilskog nameštaja jeste medijapan, odnosno farbani medijapan.

Medijapan je sam po sebi dosta izdržljiviji od ostalih materijala, a farba koja se nanosi dodatno će ga zaštiti. Medijapan će vam obezbediti kupatilski nameštaj koji će duže trajati i vrlo lepo izgledati. Uz to, boju možete sami birati, spram vaših potreba i zahteva kako bi se uklopilo u ostatak kupatila. Ukoliko se odlučite za izradu kupatilskog nameštaja savetujemo vam da odaberete kvalitet pre nego cenu. Na ovom linku http://lipapozega.rs/kupatilske-konzole/ možete pronaći prelepe komade kupatilskog nameštaja vrhunskog kvaiteta.

Curenje vode 

Može biti veliki problem ukoliko voda kaplje i curi iz slavina, razliva se po kupatilu za sobom ostavljajući tragove kamenca, koji će narušiti izgled kupatila i delovati prljavo. Pored toga potrošnja čiste vode će biti mnogo veća bez ikakve potrebe i zbog neodgovornosti neodgovornosti.

Uz to račune za vodu, plaćaćete više. To je problem koji se jednostavno može rešiti dodatnim stezanjem, šafljenjem slavina ili zamenom gumica koje su popustile, a ne predstavljaju veliku investiciju i nije ih teško zameniti. 

Loša ventilacija

Sve češća su kupatila u kojima ne postoje prozori, pa iz tog razloga ventilacija mora nadoknaditi čišćenje vazduha i izvući vlagu nakon korišćenja vruće vode. Ukoliko ventilacija ne funkcioniše najbolje, po zidovima može početi da se javlja buđ, koja pored toga što ružno izgleda, apsolutno nije ni zdrava,ali se i teško uklanja. Iz tog razloga vrlo je bitno da ventilacija u kupatilima postoji i da pravilno funkcioniše.

Nedovoljno prostora za odlaganje stvari

 

Vrlo je bitno da postoji dovoljno prostora za odlaganje svega što će stajati u kupatilu. Potrebno je obezbediti mesto za peškire i bade mantile kako bi vam uvek bili na dohvat ruke kada zatrebaju, a da ne morate da idete u drugu prostoriju da ih uzmete.

Mesto za odlaganje sredstava za ličnu higijenu i higijenu kupatila jako je važno kako stvari ne bi bile raštrkane okolo. Ako sve ima svoje mesto i na njemu stoji, kupatilo će izgledati veoma uredno, a bez obilaženja i sklanjanja svega u toku čišćenja ,čišćenje će trajati mnogo kraće. 

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :