Najbolje komode za svaku prostoriju u Vašem domu

02.09.2016  |  Komentari: 0

Nameštaj u domu treba birati po sopstvenom ukusu, bojama i stilu, smatraju dekorateri, posebno ističući da svaki komad treba da bude i funkcionalan, odnosno da njegova namena odgovara prostoriji u kojoj je pozicioniran. Efikasan način da sve ovo postignete je da se odlučite za nameštaj po meri, jer je to siguran put da dobijete baš ono što želite.

 

Na ovom mestu pažnju skrećemo na manju formu nameštaja, ali važan akcenat svakog prostora – komode.

 

Predsoblje

 

Da krenemo od ulaska u Vaš dom. Ako imate predsoblje, onda se nameštaj u ovoj prostoriji ne može zamisliti bez čiviluka, ogledala i komode. Možete birati komplet ovih elemenata, a možete im dodati i lični pečat.

 

U ovom drugom slučaju, najpre bi bilo dobro uklopiti boju komode sa zidovima i tepihom, odnosno bojom podne obloge.

To mogu biti neutralni tonovi, a možete i posebno istaći ovaj detalj.

 

Trenutno su posebno aktuelne industrijski dizajnirane komode, a možete razmisliti i o ideji kombinovanja sive i žute. Oni koji žele da malo utople dom i ublaže oštre linije, mogu birati retro komode u pastelnim nijansama ili sa šarama. Eksperimentišite, komode su za to posebno pogodne.

 

Dnevna soba

 

Kako se dnevni boravak ne da zamisliti bez komode na kojoj će biti odloženi svi ukrasni predmeti, to se potrudite da u stil ove prostorije uklopite jedan reprezentativan komad.

 

komoda u dnevnoj sobi - nameštaj po meri

 

Za moderne prostore u dvobojnim varijantama namenjene su komode u jednoj od dve dominantne boje ili jarki tonovi koji će dodati dinamiku (poput crvene ili narandžaste). Ako ne biste pravili ovakve iskorake, svetle nijanse drveta uvek su dobro rešenje.

 

Sa druge strane, retro dizajnirane komode bolje se slažu sa klasičnim prostorima, kojima na ovaj način dodaju šmek nekih prohujalih vremena.

 

Kada je u pitanju forma komode, najbolje je kombinovati fioke sa otvorenim policama, kako biste mogli i veoma praktično da organizujete sve predmete.

 

Komode za spavaću sobu

 

Komode u vidu noćnih stočića sa obe strane kreveta gotovo su obavezne u ovoj prostoriji. Vodite računa da njihova gornja ploča bude dovoljno široka, kako bi na nju mogla da stane lampa za čitanje, knjiga ili tablet, i ostale neophodne sitnice.
Nežnost i romantiku u spavaću sobu uneće vintidž komode, koje se u jednobojnim verzijama mogu prilagoditi i modernijim spavaćim sobama.

 

komode - nameštaj po meri

 

Ako imate dovoljno prostora, preporuka je da pozicija nešto veće komode bude u podnožju kreveta, kombinovana sa ogledalom. Tako ćete imati dovoljno mesta i za kozmetiku, te za ulepšavanje pred spavanje.

 

Komode za kupatilo

 

Kupatilski nameštaj s razlogom osvaja domove, jer pruža prostor za odlaganje svih neophodnih sredstava za higijenu. Zato su komode koje se smeštaju ispod lavaboa ili one zidne, uvek sjajno rešenje za pametno iskorišćavanje svakog kvadrata prostora.

 

Nemojte se libiti da se rešite za poziciju komode čak i u uglu ove prostorije, na primer, jer će ona pružiti neophodan smeštaj svim važnim sitnicama.

 

Takođe, uvek imajte na umu i da boja Vaše komode ne mora nužno biti bela, već možete napraviti izlet u plavu ili zelenu, kako biste dodali svežinu kupatilu. Sem toga, iako se kupatilske komode često prave sa visokim sjajem, i mat verzije mogu biti odlično rešenje.

 

Isto važi i za ukrase, koji će uneti vizuelni pokret u prostoriju. Zato, samo hrabro! Komode su pravi način da osvežite baš svaku prostoriju u domu, te pustite mašti na volju.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :