Kako da praktičnije iskoristite slobodan prostor u kupatilu?

24.02.2020  |  Komentari: 0

Kupatilo je prostorija koju koriste svi članovi domaćinstva i nalazi se u svakom domu. Kao takvo mora sadržati preparate za higijenu i sitnice potrebne svakom članu. Ako imate problema sa odlaganjem stvari razmislite o uređenju kupatilskog prostora prema vašim potrebama.

Učinite da prostor izgleda veći

Prvo pitanje je: da li su sanitarije dobro pozicionirane u prostoru? Polukružne tuš kabine su idealne jer zauzimaju samo ćošak i oslobađaju ostatak zida za druge potrebe. Da bi učinili da prostor izgleda još veće birajte tuš kabine sa transparentnim staklom.

Ako potpuno renovirate kupatilo možete se opredeliti za konzolnu wc šolju i vodokotlić ugrađen u zid. Glomazne sanitarije ne izgledaju lepo kada se postave, a ovako to se izbegava. Ako se pak ne odlučite za ovako detaljno renoviranje, dovoljno je i da kupite monoblok wc šolje koja uz sebe ima integrisan i vodokotlić i imaćete slobodan prostor iznad za plitke viseće police.

Ne ograničavajte se samo na jedno ogledalo za kupatilo, veći broj vešto lociranih ogledala će učiniti da prostor izgleda prostraniji. Svakako je pre svega neophodno planiranje da li odgovaraju ormarići sa ogledalom iznad lavaboa. Ima ih raznih pa birajte ono sa rasvetom i više polica. Ako nemate dovoljno prostora za njih na zidu, atraktivno može biti i ogledalo za kupatilo koje ima neobične oblike i nespecifične dimenzije. Igrajte se, ovde neće biti greške!

Gde odložiti sve što inače stoji u kupatilu?

Najveći problem i jeste gde odložiti sve iz kupatila a da to ne zauzima sav slobodan prostor. Ormarići za kupatilo su jedino pravo rešenje. Različitih su dimenzija, boja pa će se uklopiti u svaki dezen kupatila.

Vertikale konzolne i stojeće su odlične tamo gde imate oko 40 cm širine slobodnog prostora od poda do plafona. Izrađene su u raznim varijantama, sa nekoliko vrata, otvorenim i zatvorenim policama i fiokama. Ovi ormarići za kupatilo mogu biti sasvim dovoljni da se spakuje sve što je potrebno. Postoje i oni podni ormarići za kupatilo, ali i oni koji se postavljaju na zid pa je omogućena maksimalna iskorišćenost prostora. 

Zidovi su idealni za otvorene police koje su dobre za odlaganje sitnica koje ne moraju da budu po fiokama. Tako će biti i lakše dostupne za upotrebu nekoliko puta dnevno kao što se koriste kozmetički preparati, kreme za negu, aksesoari..

Neka kupatilo bude vizuelno lepo

Nameštaj za kupatilo ne služi samo za odlaganje, već ujedno može lepo dekorisati prostor doma. Ako su pločice svetle, birajte kupatilski nameštaj vedrih jarkih tonova. A opet, ako su pločice tamnije neka nameštaj za kupatilo bude svetlih nežnih boja. Tako se stvara kontrast, izlazi iz jednoličnosti i postiže „uau“ efekat. 

Iako možda ne kupujete sav kupatilski nameštaj istovremeno vodite se vizijom o tome kako kupatilo treba da izgleda nakon svih izmena. Tako ćete izbeći pretrpavanje prostora i loše kombinovanje boja.

Novčana sredstva mogu biti ograničavajući faktor za realizaciju mnogih želja prilikom uređenja kupatila. Možete polako popunjavati sliku svog idealnog kupatila kupujući jedan po jedan element ako drugačije nije moguće finansirati. Samo tako ćete pre ili kasnije kao završni proizvod imati prostor koji je ujedno lep i funkcionalan.


Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :