Kada je potrebno dubinsko pranje nameštaja

12.07.2020  |  Komentari: 0

Praktičan i dekorativan dodatak svakom enterijeru jeste nameštaj. Dizajn svakog komada nameštaja oplemenjuje i ulepšava stambeni ili poslovni prostor. Koliko god da upotrebljavate stolice, stolove, ormare, krevete i drugi nameštaj, oni vremenom počinju da propadaju i da se troše. To je normalno, a ako se nameštaj ne čisti adekvatno njegovo habanje se dodatno ubrzava.

Istraživanja su pokazla da preko 80% nečistoća koja se taloži u nameštaju dolazi iz spoljašnje sredine i dugo se na površini nameštaja zadržava. Zbog toga je neophodno redovno čišćenje, a pogotovu povremeno dubinsko pranje nameštaja.

Prljav nameštaj negativno utiče na zdravlje ukućana!

Kada se nameštaj svakodnevno koristi, onda na njemu neizostavno ostaju tragovi koji ne mogu nikako da se izbegnu. Prašina, fleke, mrvice hrane, dlake kućnih ljubimaca se na površini mogu videti, ali je mnogo više upornih sistnih uzročnika infekcije koji se golim okom ne mogu primetiti. Mnogi ne znaju da se u kontaktu sa nameštaj mogu preneti brojni virusi, bakterije i gljivice što dovodi do pojave mnogih zaraznih oboljenja.

A poseban oprez se savetuje svima koji imaju malu decu ili u domu čuvaju kućne ljubimce. Sigurni smo da nikome nije u interesu da ukućani imaju probleme sa raspiratornim organima, alergijama ili kožnom bolesti usled nataložene prljavštine u nameštaju. A da ne govorimo tek kakve sve posledice stress ima po zdravlje ljudi.

Boravak u nečistom enterijeru, odnosno boravak u prostoru u kojem je nameštaj zapljan dovodi do jačanja negativnih efekata po organizam usled hroničnog stresa. To podjednako šteti i zdravim ukućanima i hroničnim bolesnicima, a posebno kod ukućana koji imaju hronična oboljenja može doći do dodatnih komplikacija po zdravlje.

Zašto je poželjno detaljno pranje nameštaja?

Detaljno, tačnije dubinsko pranje nameštaja uklanja sve potencijalne uzročnike infekcija i alergene. Nema maskiranja neprijatnih mirisa, već se oni u potpunosti eliminišu. Kada se sve nečistoće uklone onda dolazi i do poboljšanja kvaliteta vazduha u enterijeru u kojem se nalazi čist nameštaj. Kada se koriste određena hemijska sredstva koja su za okolinu bezbedna, onda se na površinama svakog komada nameštaja stvara tzv. zaštitni film koli produžava vek trajanja tekstila i smanjuje zdaržavanje čestica prašine.

To znači da ako se na tretirani nameštaj prospe tečnost, onda se ona može obrisati bez ikakve bojazni da će fleka ostati. A tek kada govorimo o izgledu nameštaja, jasno je da nakon pranja nameštaj dobija potpuno novi sjaj, a samim tim i ceo prostor deluje komfornije i blistavije.

I da, ne treba da se brinete da li će stručanjaci detaljno i pažljivo obaviti svoj posao, jer poslove dubinskog pranja vrše stručni ljudi koji su kroz posebne obuke stekli iskustvo neophodno za ovaj posao. Kroz obuke se uči kako da se razume klijent, na koji način da se postupa sa klijentom i kako odgovoriti na zahteve i želje korisnika, kao i kako ispuniti očekivanja mušterija.

 

Zato se svakom radnom zadatku pristupa sa mnogo pažnje, a da bi se psotigli željeni rezultati ulađe se mnogo truda i rada. Profesionalci posebno brinu o bezbednosti tokom pranja nameštaja, jer svaki profesionalni servis za pranje nameštaj garantuje da neće biti nikakvih oštećenja, a to je klijentima posebno važno.

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :