Adaptacija i renoviranje kupatila

Adaptacija i renoviranje kupatila spada u najzahtevnije poslove kada su u pitanju građevinski radovi u stanu. Zato je važno da postoji jasan plan koji sadrži sve detalje i radove. Ukoliko su instalacije pogrešno projektovane, javlja se problem. Sa konkretnim planom, smanjuju se te potencijalne greške, što je bitno, jer ih je teško korigovati.
Pre početka samog renoviranja važno je da majstori dođu i izvrše procenu.

 

Adaptacija i renoviranje kupatila u nekolio faza

 

Adaptacija i renoviranje kupatila podrazumeva nekoliko faza:

 


U prvoj fazi se demontiraju stare instalacije i sanitarija i razbiju se stare pločice. Prilikom postavljanja vodovodnih i kanalizacionih instalacija potrebna je stručnost. Naš tim se može pohvaliti iskustvom i u ovom poslu. Kada se završi rušenje radnici su zaduženi za sklanjanje otpada. Garantujemo čisto i efikasno renoviranje, tako da se vi slobodno možete opustiti, nama prepustiti sve ostalo, jer mi radimo po principu “ključ u ruke”.

Hidroizolacija je neophodna kako bi zidovi ostali suvi. I sanitarije će samim tim trajati duže.
Kada se završe grubi poslovi sledi postavljanje novih kremičkih pločica. U zavisnosti od toga gde se postavljaju, keramičke pločice se dele na unutrašnje i spoljašnje. Posebno se obraća pažnja na ove spoljašnje, jer one moraju biti otporne na razne temperature, u suprotnom može doći do njihovog oštećenja. Podloga mora biti čista i ravna pre njihovog postavljanja
Krečenje plafona i ostalih delova zidova koji nisu prekriveni pločicama, završava se u poslednoj fazi adaptacije i renoviranja kupatila. Kada se zidovi osuše, postavlja se sanitarija po planu.

 

Cena usluge adaptacija i renoviranje kupatila zavisi od:

 • dimenzija kupatila;
 • svih potrebnih, građevinskih radova;
 • broja angažovanih radnika.Sanitarija obuhvata lavabo, kade, wc šolje, tuš kabine, pisoare, bidee. Njihova ponuda je danas raznovrsna. Javljaju se u raznim oblicima i dimenzijama.
Najčešći se prave od keramike, stakla i mermera. Zahvaljujući velikoj ponudi kupatilskog nameštaja na tržištu, kupatilo možete opremiti brzo i lako.

 

renoviranje kupatila

 

Renoviranje kupatila – novi nameštaj za nov izgled

 

Prilikom izbora kade vodite računa o dimenzijama kupatila. Za manja kupatila, praktičnije su tuš kabine, dok su ležeće kade preporučljive za kupatila većih dimenzija. Postoje različite vrste lavaboa i wc šolji, za koju ćete se odlučiti, zavisi od vašeg početnog plana.

Kada je reč o wc šoljama na raspolaganju su tri vrste:

 • standardna;
 • monoblok koja ima vodokotlić u sklopu wc šolje i
 • stojeća kod koje je vodokotlić ugrađen.


Kod lavaboa imamo više vrsta:

 

 • klasični;
 • polustakleni lavabo;
 • ugradni koji se ugrađuje u nameštaj
 • poluugradni koji se delimično ugrađuju u nameštaj i
 • nadgradni se nalazi na nameštaju ili ploči.


Adaptacija i renoviranje kupatila zahteva vreme, odgovornost i adekvatne mere zaštite. Kako biste dobili željeni izgled kupatila potreban vam je iskustveni tim.

Naša firma radi sve vrste poslova koji su neophodni da se jedna adaptacija i renoviranje kupatila završe uspešno, efikasno i bez dodatnih troškova.

Za sve dodatne informacije, stojimo vam na raspolaganju, u svakom trenutku. Kontaktirajte nas i uredite kupatilo baš onako kako ste zamislili.