Izrada pregradnih zidova

Još jedna usluga koju pružamo odnosi se na izradu pregradnih zidova. Izrada pregradnih zidova pored postavljanja gipsanih ploča i izrade spuštenih plafona spada u završne, gipsane radove koji se vrše prilikom adaptacije i renoviranja stambenog ili poslovnog prostora.

Danas je izrada pregradnih zidova pojednostavljena i ne zahteva puno vremena.
I dok se pregrađivanje prostorije ranije radilo zidanjem i malterisanjem, danas se zahvaljujući sistemu suve gradnje, sve se to zaobilazi.

Pregradne zidove čine podkonstrukcije i obloge, koja je sastavljena od gipsanih ploča. Kada se zvarši montiranje podkonstrukcije, mogu se sprovesti razne instalacije, od zvučne i toplotne. Izbor podkonstrukcije i obloge zavisi od namene pregradnih zidova.

Zato i postoji veliki broj pregradnih zidova:

 

  • klasični;
  • protivpožarni;
  • instalacioni;
  • zakrivljeni;
  • zvučno izolavani.

 

Izrada pregradnih zidova - prednosti

 

Kako je gips dobar izolator i dodatno pruža zaštitu od požara, njegova primena je sve češća.
Još jedna od prednosti pregradnih zidova jeste njihova lakoća, zato se i koriste u prostorijama gde postoji slabija međuspratna konstrukcija. Osim toga vi zidovi pružaju veću zvučnu izolaciju u odnosu na klasične zidove. Površine ovih zidova su glatke, pa nema potrebe za dodatnom obradom kako bi se pripremio za bojenje. Postavljanje pregradnih zahteva ne stvara dodatnu buku, što je dobro ako živite u stambenoj zgradi.
I ono što je jako važno jeste da je finansijki isplatljiviji, što je jedan od razloga zbog čega se ljudi prilikom uređivanja svog prostora, sve više odlučuju za njegovo postavljanje.

Izrada pregradnih zidova je danas povoljno rešenje da u kratkom roku, na kvalitetan uneste promene u svoje prostorije. Pregradni zidovi mogu naći svoju primenu u svakoj prostoriji.

Naš tim radnika garantuje maksimalnu pedantnost pri izradi pregradnih zidova. Garantujemo vam pogodne cene i završetak rada u dogovorenom roku.
Bavimo se i drugim završnim radovima, od molerskih i keramičarskih poslova, do postavljanja vodovodne instalacije. Višegodišnje iskustvo nas čini vašim idealnim partnerima u adapaciji i renoviranju stambenog ili poslovnog prostora.

Ako želite da nas angažujete ili želite da se raspitate o uslovima rada i svim uslugama koje nudimo, kontaktirajte nas. Trudimo se da odgovorimo na sva vaša pitanja, u svakom trenutku.