Postavljanje parketa

Postavljanje parketa zahteva stručan i profesionalan pristup. Postavljanje parketa spada u parketarske radove koji se ubrajaju u završne radove adaptacije i renoviranja stambenog i poslovnog prostora.

 

Postavljanje parketa – ravna i glatka podloga

 

Na tržištu se nalaze dve vrste parketa: klasični i gotovi parket.
Glavna karakteristika klasičnog parketa da ima leve i desne letvice. Svaka lestvica ima sa jedne strane usek, a sa druge pero. Zahvaljujući time one se lako uklapaju jedna u drugo. Klasični parket može da se uklapa na različite načine,jer poseduje ove letvice. Pre postavljanja parketa, podloga mora da bude ravna, glatka i suva. Ukoliko postoje neke neravnine, moraju se izravnati specijalnim masama. Parket se postavlja isključivo na ravnoj i očišćenoj podlozi. Kada se postavi klasičn parket čeka se minimum jedan dan kako bi se lepak dobro sasuši.
 

 

Parket ima prednosti u odnosu na druge vrste podne obloge:

  • lako se održava;
  • uklapa se u sve ostale elemente;
  • prilikom njegovog korišćenja manje se zagađuje životna sredina. 

 

Gotovi parket – obrađena površina i brzo postavljanje

 

U poslednjih nekoliko godina, ljudi se sve više odlučuju za gotovi parket. Jedan od razloga je što je gotovi parket višeslojan i on već poseduje obrađenu površinu. Pore toga, njegova prednost je što se postavlja brže. Duže zadržavaju prvobitni izgled i mogu da se postavljaju preko podloga gde je podno grejanje već ugrađeno. Prilikom njegovog postavljanja ne koristi se lepak na vodenoj bazi, jer u suprotnom može doći do bubrenja parketa.
Mi vam garantujemo brzo i efikasno postavljanje parketa, bez obzira da li ste odlučili za klasični ili gotovi parket. Vodimo računa da uklopimo vaše želje i mogućnosti. Trudimo se da završimo posao u dogovorenom roku bez dodatnih troškova.

Sa nama postavljanje parketa više nije problem. Pored postavljanja parketa, radimo i lakiranje parketa i postavljanje laminata, koji su takođe deo parketarskih poslova.

 

Ako želite da nas angažujete za uslugu postavljanje parketa ili biste voleli da se raspitate o ostalim uslugama koje nudimo, kontaktirajte nas. Na raspolaganju smo vam u svakom trenutku.