Postavljanje keramičarskih pločica

Prilikom uređivanja stambenog prostora, ljudi se sve više odlučuju za postavljanje keramičarskih pločica. Glavni razlozi se nalaze u njihovom jednostavnom postavljanju i lakom održavanju. Pored toga imaju i estetsku funkciju, koja se nikako ne sme zanemariti.

 

Postavljanje keramičarskih pločica sledi nakon što su svi ostali završni radovi uređeni. To se posebno odnosi na postavljanje vodovodnih i kanalizacionih instalacija i elektroinstalacija. Ukoliko su ovi radovi zavšeni, može se pristupiti postavljanju keramičkih pločica. Ovo je važno, jer u slučaju pogrešnog postavljanja instalacionih cevi, moralo bi sve rušiti i postavljati iz početka, a to zahteva dodatno vreme i nove troškove.

 

postavljanje pločica

 

Postavljanje keramičarskih radova na dva načina

 

Kada skidate stare pločice, važno je da ne ostanu neki delovi i da je podloga očišćena i ravna. Postavljanje keramičarskih pločica može da se uradi na dva načina. Najčešće je postavljanje na lepak, drugi način je da se pločice postavljaju na materijal. Razlika je vrsti pločica koje se postavljaju i načinu rada.

Od kvaliteta lepka zavisi koliko će pločice biti zalepljene. Postoji nekoliko vrsta lepkova što opet zavisi od toga da li se pločice postavljaju spolja ili iznutra. A postoji i posebna vrsta lepka koja se koristi za neupijajuće površine. Postavljanje keramičarskih pločica na lepak ima svoje prednosti. Pločice se postavljaju brže i jednostavnije, pritom jeftinije je, a mogu se postaviti sve pločice bilo koje dimenzije. Zato je ovaj način postavljanja popularniji i češće se primenjuje. Ono što je neophodno uraditi pre postavljanja pločica na lepak jeste priprema. Zidovi se moraju dobro izmalterisati.

Postavljanje keramičarskih pločica je još jedna usluga koju naša firma može da vam ponudi. Garantujemo efikasnu i kvalitenu uslugu. Pločice će biti postavljene bez dodatnog rušenja i izdataka.

Pored keramičarskih radova, radimo sve vrste završnih radova, a i bavimo se izradom nameštaja po meri.

Za sve dodatne informacije u vezi sa postavljanjem keramičarskih pločica ili bilo koje druge naše usluge kontaktirajte nas