Postavljanje granitnih pločica

Granitne pločice su posebna vrsta pločica koje se prave od bele gline. Belom glinom se postiže efekat prirodnih materijala. Glazure koje se koriste mogu se peći na visokim temperaturama. Zahvaljujući tome, pločice su otpornije na habanje. Granitna keramika je otpornija na kiseline i baze. Može se koristiti i za spoljašnje i unutrašnje oblaganje. Upravo ove povoljne tehničke karakteristike daju joj prednost u odnosu na ostale pločice.

Granitne pločice se lepe posebnim lepkom, jer nemaju posebnu moć upijanja. Ova vrsta pločica se ne postavlja na materijal i prilikom njihovog postavljanja se ne koriste osvnove vrste lepkove, već lekovi za neupijajuće površine.

Još jedna specifičnost kod granitnih pločica je da se one ne mogu kao i druge pločice seći običnim mašinama, već se za njihovo sečenje koriste mašine za sečenje sa vodenim hlađenjem.

Ako ste se odlučili za granitne pločice, možemo vam pomoći i u tome. Pored postavljenja keramičkih pločica, radnici imaju iskustva i sa granitnom keramikom. Radimo i sve ostale keramičarske poslove i završne radove koji prate svaku adaptaciju i renoviranje prostora. 

Kontaktirajte nas, da se dogovorimo o ceni i uslovima rada. Za sve dodatne informacije, tu smo da vam odgovorimo na svako pitanje.