Gletovanje zidova

Gletovanje zidova je još jedna od usluga koju naša firma pruža. Ova vrsta posla je sastavni deo molerskih radova.

Gletovanje zidova je radnja koja prethodi krečenju, jer da bi se nanela boja na određenu površinu, potrebno je da ta površina bude adekvatno pripremljena. Gletovanjem se popunjavaju neravnine koje nastaju usled adaptacije stana. Zato je ova radnja neophodna. Pre nanošenja željene boje, površina mora biti čista, ravna i glata.

 

Gletovanje zidova – glet masom do ravne površine

 

Kada se površina očisti, sledi nanošenje prog sloja glet mase, koji je uvek gušći u odnosu na naredne koji slede. Glet masa nastaje mešanjem vode i glet mase iz džaka. Ćoškovi se gletuju uz pomoć špahli. Potom sledi šmirglanje, a onda se ponovo nanosi podloga kako bi se drugi sloj glet mase bolje vezao. Drugi sloj glet mase je ređi. Šmirglanje se radi i nakom drugog nanošenja glet mase, koje bi trebalo da dovede do ravne površine. Ukoliko zid ima puno neravnina, nanosi se i po nekoliko slojeva glet mase, sve dok se ne dobije ravn i glatka površina.

Kada podloga postane ravna i glatka, može se početi se nanošenjem željenih boja.

Specijalizovali smo se u svim molerskim radovima koji su sastavni deo svake adaptacije i renoviranja stana ili poslovnog prostora. Naš tim pristupa odgovorno i pedantno. Radovi se završavaju u dogovorenom vremenskom periodu bez dodatnih troškova.

 

Za sve dodatne inoforamcije, kontaktirajte nas. Stojimo vam na raspolaganju u svakom trenutku.