Farbanje stolarije

Usluga molerski radovi pored krečenja stana i gletovanja zidova podrazumeva i farbanje stolarije. Našu firmu možete angaovati i za ovu uslugu. Iako je farbanje stolarije posao koji mnogi rade sami, ponekad je dobro posavetovati se sa iskusnijima.

 

Farbanje stolarije – prvi korak

 

Odlučili ste za promenu boje vaše stolarije, želite da probate nešto novo. Prvi korak je pripremiti odabranu podlogu za farbanje. Ona će uticati na izgled i kvalitet i zaštitu drveta. Pored toga, ukoliko površinu dobro pripremimo, boja će se duže zadržati.

 

Ukoliko je stolarija više puta prefarbana ili je na nekim mestima ispucala i puna neravnina, ti delovi se moraju skinuti. Mesta na kojima farba čvrsto stoji, matiraju se šmirglom, kako bi se novi slojevi farbe zadržali. Stari lak se skida posebni sredstvima za skidanje premaza. Nekada je ovaj postupak potrebno ponoviti više puta. Deblji slojevi starih farbi skidaju se aparatom sa vrućim vazduhom. Ravne površine se stružu brusnim papirom, a potom čiste kako bi bile spremne za farbanje. Površina se šmirgla ručno ili mašinski.
Brusilice se koriste isključivo kod zarđalih slojeva.

 


Korisni saveti:

  • prilikom farbanja stolarije, zaštite sve predmete u prostoriji;
  • poželjno je da se farbanje stolarije završava u prolećnim danima.


 

 

Farbanje stolarije – završna faza

 

Kada se završi sa skidanjem starih slojeva, a površina je dovoljna ravna i glatka, može se pristupiti nanošenju novog sloja laka ili boje. Postoji razlika u farbanju unutrašnje i spoljašnje stolarije. Za farbanje spoljašnje stolarije koriste se lakovi i boje od elastičnijeg materijala. Za unutrašnju stolariju se koriste čvrsti i krući materijali. Izbor materijala za farbanje stolarije prepustite nama. Jedino što vi treba da uradite jeste da izaberete novu boju za vašu stolariju.
Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u ovom poslu, garantujemo vam brzo i efikasno završavanje svih radova. Ne ostavljamo nered i nema dodatnih troškova. Ako želite da osvežite svoju stolariju, pozovite nas da se dogovorimo oko uslova i cene usluge farbanje stolarije. Pored toga, pružamo i druge vrste završnih poslova od postavljanja keramičkih pločica do zamene vodovodnih instalacija.

Za dodatne informacije, pozovite nas. U svakom trenutku smo vam na raspolaganju.